Formirane Radna grupa i Komisija zaprodaju dela akcija "Telekoma Srbija"

Bez autora
Mar 30 2010

Danas su konstituisane Radna grupa za praćenje i koordinaciju aktivnosti vezanih za prodaju dela akcija u svojini Republike Srbije "Telekoma Srbija" i Komisija za javnu nabavku usluga menadžmentskog konsaltinga. Usvojen je i Poslovnik o radu. Na čelu oba tela, koja su formirana na osnovu odluka Vlade Srbije, biće državni sekretar Ministarstva finansija Slobodan Ilić. Članovi Komisije su pomoćnik ministra finansija Inge Đurić-Šuput, savetnik predsednika Vlade Srbije Dušan Nikezić, državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković, direktor funkcije za računovodstvo "Telekoma Srbija" a.d. Jasna Stojanović i državni sekretar Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Božidar Laganin.

Formirane Radna grupa i Komisija za javnu nabavku za prodaju dela akcija Danas su konstituisane Radna grupa za praćenje i koordinaciju aktivnosti vezanih za prodaju dela akcija u svojini Republike Srbije "Telekoma Srbija" i Komisija za javnu nabavku usluga menadžmentskog konsaltinga.

Usvojen je i Poslovnik o radu. Na čelu oba tela, koja su formirana na osnovu odluka Vlade Srbije, biće državni sekretar Ministarstva finansija Slobodan Ilić.

Članovi Komisije su pomoćnik ministra finansija Inge Đurić-Šuput, savetnik predsednika Vlade Srbije Dušan Nikezić, državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković, direktor funkcije za računovodstvo "Telekoma Srbija" a.d. Jasna Stojanović i državni sekretar Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Božidar Laganin.

Članovi Radne grupe su pomoćnik ministra finansija Inge Đurić-Šuput, savetnik predsednika Vlade Srbije Dušan Nikezić, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, izvršni direktor Agencije za privatizaciju Branislav Zec, direktor funkcije za računovodstvo "Telekoma Srbija" a.d Jasna Stojanović i državni sekretar Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Božidar Laganin.

Za desetak dana trebalo bi da bude objavljen javni poziv za prikupljanje ponuda zainteresovanih ponuđača u postupku javne nabavke.  Planirano je i da do polovine juna bude zaključen ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, koji bi odmah otpočeo realizaciju ugovorenog projektnog zadatka.

Iz tenderske dokumentacije, koju će pripremiti savetnik u postupku prodaje dela akcija "Telekoma Srbija" biće jasno koja imovina pripada tom preduzeću, a koja, uključujući i infrastrukturu, ostaje u državnoj svojini.

Prodajom dela akcija u svojini Srbije stvaraju se uslovi i za otpočinjanje aktivnosti na raspodeli besplatnih akcija sadašnjim i bivšim zaposlenim radnicima "Telekoma" i građanima naše zemlje.

Prodaja dela akcija će omogućiti postizanje optimalne cene akcija što je od interesa za buduće akcionare, bez obzira na to da li je reč o zaposlenim radnicima "Telekoma" ili drugim građanima Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik